به گزارش روابط عمومی جبهه مردمی ایران قوی، در پنجمین بسته ویژه تحلیلی انتخابات مدیر کمیته امور اجتماعی جبهه مردمی ایران قوی دکتر سعید عبدالملکی، عضو هیئتعلمی دانشگاه و تحلیلگر روانشناسی سیاسی با اشاره به نقش اساتید دانشگاه در تبیین جامعه برای مشارکت در انتخابات اظهار داشت: در روانشناسی اجتماعی و سیاسی جامعه به دو بخش تودهی مردم و نخبگان قابل تقسیم است. تودهی مردم شامل تمام اقشار، اصناف و گروههای مردمی و اجتماعی است که شبکهای از پیوندها و تعاملات اجتماعی را میسازد و در نهایت افکار عمومی را تشکیل میدهند.
وی افزود: نخبگان نیز از نظر تخصصی و موضوعی دستههای مختلفی را در جامعه تشکیل میدهند و اساتید دانشگاه نیز بخشی از این قشر محسوب می شوند که نقش بسیار مهم تربیتی، رفتاری و نگرشی در اجتماع میتوانند ایفاء کنند.
عبدالملکی تصریح کرد: اساتید دانشگاه گروه مرجع محسوب میشوند و علاوه بر اینکه محل رجوع دانشجویان هستند اثربخشی اجتماعی بهمراتب بالاتری دارند و عام و خاص آنها را معیار وقایع و حقایق میدانند لذا نقش آنها در تولید فکر، نظر، هدایتگری عمومی و رخدادها بهخصوص در این شرایط خاص و فضای انتخاباتی بسیار حائز اهمیت است.
مدیر کمیته امور اجتماعی جبهه مردمی ایران قوی با اشاره به اینکه اساتید دانشگاه در چند سطح میتوانند کنشگری سیاسی و انتخاباتی داشته و منجر به تحول شناختی شوند، تصریح کرد: اساتید می توانند با برگزاری کرسیهای آزاداندیشی، نظریهپردازی و همچنین نشستهای تبیینی- تحلیلی برای بیان وضعیت بینالمللی و منطقهای و همچنین شرایط داخلی با ترسیم یک چشمانداز کلان، قدرت تفکر و تحلیل دانشجویان را افزایش داده و آنها را به این درک برسانند که برگزاری انتخابات در کشور از چه میزان اهمیت راهبردی برخوردار است.همانطور که رهبر انقلاب فرمودند اگر در کشور انتخابات نباشد شاهد دوگانهی دیکتاتوری یا هرجومرج خواهیم بود لذا انتخابات و صندوق رأی مصونیت بخش کشور در تمام ابعاد است.
اثرگذاری اساتید بر دانشجویان و مردم
وی با اشاره به اینکه جنگ شناختی دشمن و فضای مسموم مجازی بیشترین اثر را بر روی دانشجویان داشته و اذهان آنها را پر از شک و شبهه کرده است، یادآور شد: در اغتشاشات ۱۴۰۱ دیدیم جنگ شناختی دشمن جمعی از بهترین جوانان ما را در باتلاق فروبرده بود اما همین اساتید متعهد و روشنگر با تحلیل و تبیین اوضاع توانستند در دانشجویان اثرگذاری شناختی ایجاد کنند و آنها را به ریل اصلی برگردانند.
عبدالملکی به وظیفه اساتید در قبال سایر اقشار جامعه نیز اشاره کرد و افزود: اساتید می توانند در سطح وسیعتری کنشگری داشته و به عنوان جهادگران تبیین با حضور در بین اقشار مختلف مردم در مساجد و مکانهای عمومی از اهمیت انتخابات و مشارکت صحبت کنند.
وی یادآور شد: سومین سطح فعالیت اساتید دانشگاه در این شرایط، اثرگذاری بر روندها و فرآیندهای انتخاباتی است که اقداماتی از جمله احصاء شاخصهای نماینده تراز انقلاب اسلامی، شناسایی افراد اصلح و معرفی آنها به مردم در این بخش قابل پیگیری است. لذا اساتید بهمنزله اتاق تولید فکر نظام حکمرانی محسوب شده و کمکهای فکری، مشاورهای و تبیینی آنها منجر به احراز و شناسایی افراد شاخص و شایسته برای نمایندگی مجلس میشود.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: شایسته است اساتید دانشگاه رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در خصوص «مشارکت قوی» و «رقابت واقعی» را که دو اصل از چهار راهبرد اصلی مدنظر ایشان در انتخابات است را تبیین تئوریک کنند و راهکارهای اجرایی آنها را نیز به زبان ساده با مردم و مسئولان در میان بگذارند.
وظیفه نظارتی نمایندگان مجلس، شاخص فساد ستیزی و کارآمدی آنهاست
وی در بخش دیگری از این گفت وگو با اشاره به اولویت های مجلس گفت: همانطور که حضرت امام خمینی(ره) فرمودند مجلس در رأس امور است و این در رأس امور بودن جایگاه و شأنیت بالای مجلس شورایی در نظام اسلامی را بیان می کند. شخصی که نامزد نمایندگی مجلس میشود ابتدا باید به این ادراک برسد که برای چه امری اقدام کرده و در چه عرصهای قدم گذاشته است و در تبلیغات خود می خواهد چه پیامی را به جامعه انعکاس دهد.
عبدالملکی قانونگذاری و نظارت را وظیفه ذاتی مجلس دانست و گفت: بسیاری از مشکلات کشور به دلیل قوانین ناکارآمد و بعضاً دستوپا گیر است. این امر منجر به تولید چرخهی ناکارآمدی شده است که ضرورت دارد قوانین بر اساس شرایط روز کشور و تغییرات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و فرهنگی بهروز شود و متناسب با گام دوم وضع شود چراکه حدود پنج سال است وارد فضای گام دوم ابلاغی از سوی رهبر انقلاب شدیم و این امر ضرورت ریلگذاری برای آینده کشور را میطلبد.
وی تاکید کرد: دیگر وظیفه ذاتی مجلس نظارت است که یک امر راهبردی و بسیار مهم است. لازمه این وظیفه این است که ابتدا ناظر خودش یک فرد سالم و صالح باشد تا جسارت و شهامت رصد امور را داشته و سپس از مجریان مطالبه گری کند و در نهایت بستههای سیاستی را برای حل چالشها و مشکلات ارائه کند. وظیفه نظارتی نمایندگان مجلس، شاخص فساد ستیزی و کارآمدی آنهاست چراکه اگر نمایندهای خودش ناسالم باشد نمیتواند نظارت کند و در نتیجه کارآمدی نیز ندارد که متأسفانه در دورههایی از ادوار مجلس شاهد این مسئله بودیم.
عبدالملکی درباره تبلیغات نامزدها نیز گفت: نامزدهای انتخاباتی نباید تصویری کاریکاتوری از خود به جامعه نشان دهند که یک فضای غیرواقعی و سراب گونه به تصویر کشیده شود. نامزد نمایندگی مجلس لازم است ابتدا خودش فردی خودساخته در چارچوب ارزشهای اسلامی باشد و شجاعت لازم در مبارزه با فساد و مفسدان را داشته باشد. امانتدار باشد و در بزنگاهها تابآوری داشته باشد و ارادهاش تحت تأثیر پیشنهادات ناسالم قرار نگیرد این اصل لازمه و شرط اول نمایندگی مجلس در نظام اسلامی است.
نامزدهای انتخاباتی تصویری کاریکاتوری در تبلیغات از خود نشان ندهند
وی گفت: دومین شاخصهی نمایندگی تراز در نظام جمهوری اسلامی ایران آشنایی کامل نامزدهای انتخابات با پایهها و ریشههای انقلاب اسلامی، شناخت دقیق از مکتب امامین انقلاب، سیاستهای کلی نظام و اقدام و حرکت در چارچوب این مبانی ارزشی است. کسی که بر کرسی وکالت مردم تکیه میزند باید از هیاهو و حاشیه پردازی به دور باشد و خدمت صادقانه و متعهدانه به مردم و نظام را در مشی خود پیاده کند تا از معیارهای مذکور منحرف نشود.
عبدالملکی آشنایی کلی با نظام مسائل کشور در تمام ابعاد و زوایا بهویژه آشنایی دقیق نامزدهای مجلس با حوزه تخصصی را از دیگر شاخصهای نماینده تراز نظام اسلامی دانست و گفت: بسیاری از کسانی که نامزد انتخابات مجلس میشوند در این موارد خالیالذهن هستند و حتی آشنایی حداقلی با ساختار کمیسیونهای مجلس ندارند چه برسد به اینکه برنامهای در این خصوص ارائه کنند و حتی فجیعتر از آن، برخی نمایندگان داخل مجلس هستند که از دانش حکمرانی و سیاستگذاریهای خرد و کلان کمبهره هستند. لذا نامزدهای انتخابات مجلس باید به مردم نشان دهند که از چه میزان توانایی در این بخش ها برخوردارند تا بتوانند خدمت گذار صادق، امانتدار و متعهدی برای مردم باشند.
انتهای پیام/