به گزارش روابط عمومی جبهه مردمی ایران قوی، علیرضا افشار نفوذ را بستری برای گسترش سكولاریسم بهعنوان هدف استكبار جهانی است، گفت: كشورهای استكباری و استعماری قصد دارند سكولاریسم را در كشورهای هدف خود بهویژه كشورهای اسلامی ترویج كنند و در حقیقت با القای فرهنگی، بسترهای نفوذ را برای تأمین منافع نامشروع خود فراهم كنند.
وی از انواع نفوذ گفت و عنوان كرد: یك نفوذ در قالب جاسوسی صورت میگیرد كه خود جاسوسی هم در قالب دو نوع انجام میشود، به این صورت كه برخی افراد را در پوشش شرقشناسی، تاریخنگاری، فعالیتهای اقتصادی، علمی و فرهنگی به كشور هدف ارسال میكنند تا برنامههای موردنظر را دنبال میكنند. یك نوع جاسوسی، استفاده دشمن از عوامل و افراد كشور هدف با تطمیع است تا شبكههای نفوذ را ایجاد كنند.
وی به نفوذ جریانی بهعنوان نوع و قالب دیگری از نفوذ اشاره و بیان كرد: نفوذ جریانی استفاده از فرایند عرصه جنگ نرم و شناختی برای استحاله افراد است. در این فرایند، مدیرانی كه به سبك غربی فكر میكنند را تربیت میكنند و این افراد تصمیماتی اتخاذ میكنند كه دشمن نیاز دارد. در حقیقت افق دید و اندیشه این افراد شبیه خود غربیها است و خیلی از این افراد اتفاقاً گمان میكنند منافع ملی را تأمین میكنند. بدون تردید نفوذ جریانی، خطرناكترین نوع نفوذ است.
رئیس اندیشكده جنگ نرم دانشگاه دفاع ملی در مصاحبه با رادیو گفتوگو با بیان این موضوع كه صرفاً با نفوذ نمیتوان بر یك ملت تأثیر گذاشت، اظهار كرد: رسانهها و جریانهای اطلاعرسانی كاركرد مهمی در این زمینه دارند و متأسفانه امروزه در این حوزه عقبماندگی هم داریم و بهویژه در سازوكارهای فضای مجازی این عقبماندگی ملموس است.
وی با تأكید بر ضرورت توجه به سواد رسانهای در جامعه گفت: باید نسل جوان را در زمینه سواد رسانهای ارتقا دهیم تا ایشان با بصیرت لازم نسبت به موضوعات برخورد كنند كه البته نمیتوانیم انكار كنیم آسیبهایی را در این بخش داریم. جنگ شناختی كه امروز ایجاد شده است نسل جوان را محور اهداف خود قرار داده است.
افشار درعینحال تصریح كرد: البته جنگ شناختی فقط محدود به نسل جوان نمیشود بلكه به تمام مردم و حتی مدیران مرتبط میشود. اطلاعات غلطی كه در ابعاد كارشناسی و در برنامههای تخصصی به جامعه هدف یعنی مدیران القا میشود، آنها را دچار اشتباه محاسباتی میكند. در دورهای كه جامعه را به سمت كاهش زادوولد سوق دادیم، ناشی از اطلاعات غلطی بود كه داده میشد.
وی با اشاره به فتنهها و حوادثی كه در كشور رخ میدهد، گفت: در فتنهها شاهد اثرگذاری قابلتوجه نفوذیها و تأثیراتی كه در قالب جنگ شناختی بر جامعه میگذارند هستند و این اثرگذاری در ابعاد مختلف و به شكل گستردهای انجام میشود. هدف نفوذیها در فتنههایی كه كشور به آن دچار میشود، ایجاد اشتباه محاسباتی در جامعه است.
رئیس اندیشكده جنگ نرم دانشگاه دفاع ملی با هشدار به ورود نفوذیها به حوزه جنگ شناختی تأكید كرد: باید در این زمینه مواظبت زیادی داشته باشیم زیرا هدف اصلی نفوذیها در جنگهای شناختی، نسل جوان هستند. در این حوزه بصیرتافزایی برای عموم مردم، جوانان و مردم یك ضرورت است اما باید اعتراف كنیم در این زمینه دچار چالشهایی بودهایم.
وی با اشاره به این مسئله كه انقلاب اسلامی هیچگاه فرصت پیدا نكرد كه مدل موردعلاقه خود را در عرصههای اجتماعی، اقتصادی و ساختارهای سازمانی و اداری پیاده كند، اظهار كرد: جز دورههای كوتاهی كه در گفتمان انقلاب در بستر اجرایی پیدا كرد و آثار بسیار ارزندهای هم به وجود آمد، در باقی زمانها دچار تهاجمات فكری و ناملایمات سیاسی شده است.