تاریخ : شنبه, ۲۴ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 14 December , 2024
3
دکتر علیرضا محمدی؛

مسئله فلسطین امروز می تواند موجب بروز و ظهور طوفان بیداری اسلامی در منطقه خاورمیانه باشد

  • کد خبر : 2602
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۳
مسئله فلسطین امروز می تواند موجب بروز و ظهور طوفان بیداری اسلامی در منطقه خاورمیانه باشد
اگرمروری به اندیشه های رهبر جهان تشیع در رابطه با بیداری اسلامی با تاکید بربحران فلسطین داشته باشیم، پرواضح است که بیداری اسلامی در اندیشه سیاسی مقام معظم رهبری ،مفهومی جدید محسوب نمی گردد و ماحصل تحولات اخیر نیز نمی باشد، معظم له درگذشته ودر سخنان و فرمایشات خود بارها این واژه(بیداری اسلامی) را تکرار کرده اند.

به گزارش روابط عمومی جبهه مردمی ایران قوی دکتر علیرضا محمدی مدرس دانشگاه و رئیس مرکز مطالعات پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در یادداشتی به تحلیل امور فلسطین و مسائل خاورمیانه پرداخته اند که به شرح ذیل میباشد:

با توجه به حوادث اخیر در منطقه خاورمیانه و بحران های حادث شده ، اگرمروری به اندیشه های رهبر جهان تشیع در رابطه با بیداری اسلامی با تاکید بربحران فلسطین داشته باشیم، پرواضح است که بیداری اسلامی در اندیشه سیاسی مقام معظم رهبری ،مفهومی جدید محسوب نمی گردد و ماحصل تحولات اخیر نیز نمی باشد، معظم له درگذشته ودر سخنان و فرمایشات خود بارها این واژه(بیداری اسلامی) را تکرار کرده اند. بیداری اسلامی به صورت موجز و مختصر در نگاه مقام معظم رهبری عبارت است از، ایجاد یک حالت برانگیختگی و آگاهی در امت اسلامی که به تحولات و دگرگونی های بیرونی منجر میشود . در نگاه ایشان سخن از بیداری اسلامی سخن از یک مفهوم نامشخص و مبهم و قابل تأویل و تفسیر نیست؛ بلکه این مفهوم به معنای یک واقعیت خارجیِ مشهود و محسوس است که فضا را انباشته و قیامها و انقلابهای بزرگی را پدید آورده و مهره‌های خطرناکی از جبهه‌ی دشمن را ساقط کرده و از صحنه بیرون رانده است. ولی متاسفانه خیلی از کشورهای منطقه غفلت کردند ودرگیر منافع زودگذرو سطحی خود شدند به عبارتی خواب رابربیداری ترجیح دادند!
فلسطین، یکی از عناصر تشکیل دهنده هویت مسلمانان در خاورمیانه است، پس زمینه منفی مسلمانان از یهودیان، نحوه ظالمانه شکل گیری رژیم صهیونیستی، رفتار تجاوزگرانه آن، ایدئولوژی افراط گرایانه صهیونیسم و پی بردن به اهداف غربی ها از تاسیس چنین رژیمی در همسایگی آنها موجب شده است تا زمانی که راه حلی عادلانه برای مساله فلسطین به اجرا در نیامده است،این موضوع همچنان یکی از ریشه ها و انگیزه های بیداری اسلامی و گرایش به اسلام گرائی است.
اگر چه مساله بیداری اسلامی قبل از ایجاد بحران فلسطین و اشغال این کشور نشو و نمو یافته است اما پس از جنگ جهانی اول و اعلام تاسیس کشور یهودی در سرزمین های اسلامی ،بحران فلسطین به نمونه ای عینی و زنده در مقابل چشم مسلمانان به عنوان نماد ضعف آنان،بی کفایتی حکام محافظه کار در حل مساله بخشی از مسمانان و تحقیر آنان توسط غرب تبدیل شده است.
جمهوری اسلامی ایران از بدو تاسیس ضمن قطع مطلق روابط با رژیم صهیونیستی، به صورت رسمی خود را حامی ملت فلسطین می داند و سعی کرده است مساله فلسطین را از حالت اختلاف اعراب – اسرائیل به نزاع دنیای اسلام – رژیم اشغالگر تبدیل کند که نمونه عینی آن اعلام روز جهانی قدس در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان از سوی حضرت امام خمینی بوده است.
مقام معظم رهبری از مساله فلسطین با عنوان جراحت عمیق بر پیکر امت اسلامی و خنجری در پهلوی کشورهای مسلمان منطقه یاد کرده اند .ایشان یکی از مبادی اصلی طغیان مسلمانان ، رشد و گسترش حرکتهای اسلام گرایانه و موج جدید بیداری اسلامی را همین مساله می دانند .
هرایر دکمجیان، ناتوانی آشکار رهبران عرب در پایان دادن به اشغال سرزمین های عرب توسط اسرائیل را عامل تضعیف مشروعیت فرمانروائی حکام عرب و سرخوردگی، اضطراب، ناامیدی گسترده و احساسا حقارت مسلمانان در مقابل سلطه اروپا، آمریکا و اسرائیل می داند.
بسیاری از اندیشمندانی که بحران فلسطین و جنبشها و جریانهای اسلامی را مورد مداقّه قرار داده اند به درستی میان بحران فلسطین با مساله هویت مسلمانان پیوند برقرار کرده‌اند. اگر چه فلسطین اشغالی تنها ۱درصداز وسعت سرزمینهای اسلامی در سرایر دنیا را شامل می شود، اما آنچه از اهمیت ویژه ای برای مسلمانان برخوردار است، علاوه بر بُعد مذهبی و فرهنگی سرزمین فلسطین، مساله حیثیت و هویت مسلمانان است که با بحران در این سرزمین گره خورده است. بر همین اساس برناردلوئیس از مساله فلسطین به عنوان سرشکستگی تحمل ناپذیر برای دنیای عرب و اسلام یاد می کند .
مقام معظم رهبری تاثیر بحران فلسطین را در بیداری اسلامی چنین بیان داشته اند: ظلم و زور گوئی روز افزون رژیم صهیونیستی و همراهی برخی حکام مستبد و فاسد و مزدور آمریکا با آن از یک سو و سر بر آوردن مقاومت جانانه فلسطینی و لبنانی و پیروزی معجزه آسای جوانان مومن در جنگهای لبنان ۳۳و۲۲ روزه غزه از سوی دیگر،از جمله ی عوامل مهمی بودند که اقیانوس به ظاهر آرام ملتهای مصر و تونس و لیبی و دیگر کشورهای منطقه را به تلاطم در آوردند،انتفاضه اقصی حتی در خارج از مرزهای جغرافیائی فلسطین،عموم ملتهای مسلمان و عرب را به صحنه بکشاند.
به هرتقدیر فلسطین یکی از محرکهای اصلی شکل گیری تفکر ایجاد امت واحده اسلامی است و این باور را ایجاد کرده است که آن کسی که بر مسجد الاقصی تسلط دارد، مسجد الحرام را نیز در تسلط خواهد داشت، با مرور موارد فوق و لحاظ نمودن شرایط و اتفاقات اخیر که ضربه غیر قابل ترمیم برپیکر رژیم صهیونستی و هم دستان و همفکران وارد شد این مسئله می تواند موج بیداری اسلامی را به سر آغاز طوفان بیداری اسلامی تبدیل کند.

قطعا قدرت ایمان جوانان فلسطینی به جوانان منطقه خاورمیانه به ویژه جهان عرب نشان داد که می توان با ایمان و اراده قوی حماسه طوفان الاقصی را خلق کرد. چه بسا که رسانه های معاند غرب و اجاره ای ضمن غافلگیری در ساعت اولیه، این حماسه را سانسور وحتی جلوه مظلوم نمایی و خبرهای وارونه را به جهان منعکس کردند و پافشاری براین موضوع دارند، در این مقطع حساس، اتحاد وبیداری کشورهای اسلامی می تواندچاره ساز فلسطین قهرمان و مظلوم باشد.

علیرضا محمدی

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://jmardomi.ir/?p=2602

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

رفتن به نوار ابزار