ثبتنام از داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری از روز ۱۴ تا ۲۰ آبان در فرمانداریهای سراسر کشور و ستاد انتخابات کشور در تهران انجام شد. داوطلبان میتوانستند که در ستاد انتخابات کشور و فرمانداری قم برای همه حوزههای انتخابیه ثبتنام کنند. این امکان برای داوطلبان فراهم شده بود که شخصا یا از طریق نماینده قانونی خود فرایند ثبت نام را طی کنند.
شرط داشتن حداقل ۴۰ سال سن و سطح چهار حوزه برای اولین بار در این انتخابات در هنگام ثبتنام در نظر گرفته شد. در هنگام ثبتنام، فرمی در اختیار این افراد قرار گرفته و در سامانه بارگذاری میشد که شامل اطلاعات شخصی داوطلبان و همچنین سوابق علمی، فعالیتهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی آنها بود.
پس از پایان مهلت ثبتنام، مدارک داوطلبان توسط وزارت کشور به شورای نگهبان ارسال شده و در روز ۳۰ آبان آزمون کتبی در قم برای داوطلبانی که اجتهاد آنها پیش از این اثبات نشده است، برگزار می شود. بررسی صلاحیت داوطلبان در اختیار شورای نگهبان است.
در مجموع هفت روز ثبتنام، حدود ۵۰۰ نفر ثبتنام کردند. در پایان مهلت ثبتنامها در روز گذشته، محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور اعلام کرد ۴۹۱ نفر در این انتخابات ثبت نام کردهاند،اما همچنان ثبتنام در فرمانداریِها در حال انجام است.بر این اساس تعداد داوطلبان از آماری که اسلامی شب گذشته اعلام کرده است، بیشتر خواهد شد و باید منتظر اعلام آمار نهایی و دقیق از سوی ستاد انتخابات کشور باشیم.
تا پایان روز اول ۳۷ نفر ثبتنام کردند. این آمار در پایان روز دوم به ۵۵ نفر، در پایان روز سوم به ۸۸ نفر، در پایان روز چهارم به ۱۵۴ نفر، در پایان روز پنجم به ۲۲۱ نفر، در پایان روز ششم به ۲۸۷ نفر و در پایان روز هفتم به ۴۹۱ نفر رسید. در فرمانداری قم در مجموع هفت روز ۲۷۰ داوطلب نامنویسی کردهاند.
از میان چهرههای شناخته شده سیاسی و اجرایی، سید احمد خاتمی اولین فردی بود که در روز اول ثبت نام کرد. در روز دوم آیت الله حسن عالمی، امامی کاشانی، علی حسینی اشکوری گیلانی و محسن قمی ثبتنام کردند. در روز سوم آیت الله رضا رمضانی گیلانی، موحدی کرمانی و سید محمود علوی ثبت نام کردند. در روز چهارم سید احمد حسینی خراسانی از اعضای فقهای شورای نگهبان، در روز پنجم غلامرضا مصباحی مقدم و علی رازینی، در روز هفتم سید ابراهیم رئیسی(حجت الاسلام حسین بابایی به نمایندگی از وی)، حسن روحانی، محسن اسماعیلی، ماموستا عبدالسلام کریمی نماینده رئیس جمهور در امور اقوام و مذاهب، سیدمحمدعلی آلهاشم، سید احمد مرتضوی مقدم رئیس پیشین دیوان عالی کشور و حجتالاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها و ابراهیم کلانتری تولیت آستان شاهچراغ کاندیدای این انتخابات شدند.
البته این افراد ثبت نام خود را در ستاد انتخابات کشور انجام دادهاند و به دلیل حضور خبرنگاران در این ستاد، خبر ثبتنام آنها منتشرشد، ولی اطلاعات کافی از ثبتنام دیگر افراد شناخته شده در فرمانداریهای کشور وجود ندارد.
تا پایان روز ششم، ۶۱ درصد ثبتنامکنندگان سابقه حضور و داوطلبی در انتخابات قبلی مجلس خبرگان رهبری را داشته و ۳۹درصد برای اولین بار ثبت نام کردهاند. ۵۴ نفر از مجموع داوطلبان، عضو دوره کنونی مجلس خبرگان رهبری بوده و ۵۲درصد هم سابقه ایثارگری داشتند. افراد دارای سن ۴۰ تا ۵۰سال ۳۳ درصد، ۵۰ تا ۶۰ سال ۲۸ درصد، ۶۰ تا ۷۰ سال ۲۸درصد و ۷۰ سال به بالا نیز ۱۱ درصد داوطلبان را تشکیل میدهند.
استانهای هرمزگان، ایلام، زنجان، قزوین، قم، کردستان، خراسان جنوبی، سمنان، اصفهان و مازندران، ده استان برتر از نظر استقبال از این انتخابات به ازای هر کرسی در مجلس خبرگان هستند.
انتخابات مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات مجلس شورای اسلامی در روز ۱۱ اسفند سال جاری برگزار خواهد شد.